Sayfalar

Cumartesi, Haziran 21, 2008

Taze Reyhan

Ben bugüne dek bu reyhanı neden taze kullanmadım diye hayıflanıyorum bir süredir. Normalde taze alır,kurutur ve baharat olarak kullanırdım. Taa kii,eşime salata malzemeleri alması yönünde sipariş verene kadar. Sağolsun reyhan da almış gelmiş.



İlk olarak bir pazar sabahı, haşlanmış yumurtalara dogradım;

roka,yeşil soğan,maydonoz ve taze reyhan..

zeytinyag ,tuz ve karabiber...

sonuc nefis..



Yeşil salatalara da eklemeden olmazdı;

göbek salata,maydonoz,domates,salatalık,yeşil sogan ve reyhan..



Sanırım artık mutfagımdan eksik etmeyeceğim..



Bu arada kurusunu en çok kıymalı beyaz lahana dolmasına yakıştırıyorum,kesinlikle deneyin derim..

1 yorum:

zehra dedi ki...

reyhan benım en sevdıgım:))
herseye o kadar guzel yakısıyor kı
_____________
bu gun pazartesi cumanın gelmesine sadece 5 gun kaldı mutlu guzel bır hafta dılıyorum :)))