tarif pastacıdan...
farklı bir lezzet arayanlar için ideal.. Ben, o çok özlediğim tadı alamadım nedense, çok sıcakken yedim ilk dilimi,sanırım ondan..
2 ADET PATLICAN
1 PAKET MİS KREMA
125 GR.MARGARİN(oda sıcaklığında)
1 ADET YUMURTA
2 SİLME ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR
TUZ
ALDIĞI KADAR UN
patlıcanları közlüyoruz sıcakken kabuklarını soyup sıkıp kremayla karıştırıyoruz .Diğer yanda margarin,yumurta,kabartma tozu yoğurt ve tuzu koyup biraz cıvık ele yapışan (yapışmayan değil)ele yapışan bir hamur olana dek unu koyup yoğuruyoruz.Borcamı yağlayıp hamuru elimizle yayıyoruz hamurun kenarları 2 cm kadar tabandan yukarıya doğru çıkararak üzerine patlıcan krema karışımını koyup üzerini kaşar rendesi ile süslüyoruz 175 derece fırında pişiriyoruz.
9 yorum:
Patlıcanı çok sevrim inanırmısın hele ki kişle birleşince değmeyim keyfime.En kısa zamanda deneyeceğim.Sağolasın.
ooo cok guzel gorunuyor ellerınıze saglık
cok guzel gozukuyor sabahnur bu, bence sicakken yedigin icin istedigin gibi gelmedi sana..inanirmisin senden once resmini dahi gormemistim, yani ne yedim ne gordum ;)
Ama simdi denemek istiyorum Patlicanli kis ;)
Sabahnur'cum
patlıcan konusunda biraz kısırım.Ama bu çok güzel bir tarif ellerine sağlık canım.
Patlıcanı çok seviyorum merak ettim denenmeli. Ellerine sağlık
SOGUKKEN YEDIGINDE NASILDI CANIM???CEVABI ALINCA DENIYIM)
Hii denemek lazim bu leziz yemegi:-)Ellerine saglik Sabahnurcum.
c.w,umarım dener ve beğenirsin cok leziz ve farklı oluuyor..
zehra,densene sende:)
ayse,farklı şeyleri zor değilse sayet denemeyi seviyorum,tanıdıgım kadarıyla sen de öylesin,ee bunu d adenemelisin:)
aysegül,hosgeldin,umarım dener ve begenirsin.
c.c,simdiden afiyet olsun.
emine,güzeldi ama ben ilk yediğim arkadasımda bayılmıstım:)
yasemin,saol canım benim
patlıcanı okadar seviyorumki;kiş,miş ne olursa yerim.ellerine sağlık banada gel
Yorum Gönder