Sayfalar

Pazartesi, Mart 31, 2008

ZE'nin tokaları

havuc


çilek




karpuz



cilek kremalı kakaolu biskuvi


bu kucuk seylerle ugrasmak için geniş bir zamana gerek yok. en fazla bir saatte halloluyor. Yalnız kucuk oldugu için biraz daha zor yapılması.. Ze yani kızım cok toka seven biri değil ama sacları gozlerine girdiğinden mecburen takıyorum. Bunlar da benim imalatım oldugundan daha da severek takacagım,hem belki ZE de severek takar:)
Fiyatlandırma için tıklayınız,Sipariş vermek için mail yollamanız yeterli..

--**--


Meshur eteğimin dikiş kısmı cok sukur bitti,temizlik ve utu kaldı, ama inanırmısınız yapmak istemiyorum.. Resmen sıkıldım artık bu etegi gormekten.
Tam 14 parcaydi,tek tek kes tegelle, surfile cek ve dik!!! Tövbe ettim bol etek dikmeye.. Aldiğim kumaslar içinde en sorunlusu da buydu. Dikerken kayıyor,cok fazla ipçik cıkarıyor-kesim yerlerinden sokuluyor-
Bir daha dikmeeeemm!:)

veee eteğim...




Şimdi gömlek dikmek istiyorum,daha zahmetsiz ve temiz olacak insallah.. Modelimi begendim,gerisi kolay...






Çarşamba, Mart 26, 2008

ayıcık


Oturan tombik kırmızı ayıcık

Boyut olarak ;16*16


Ayı ve tavsan en sevimli karakterler oluyor tum cocuk kıyafetlerinde.. Tamamen kafamdan yaptıgım bu ayıcık da cok sirin geliyor gozume. Belki de kırmızı rengindendir.. Kırmızıyı severim, "kırmızı olsun 10lira fazla olsun" diyenlerdenim yani:))



Su sıralar iki siparişim var,-mavi esekleri unutmadım yapıcam inş.:)- biri kapliş, biri de esekcik. Acil oldugundan araya sıkıstırdım.
Eteğin on kısmı bitti , arka ve temizlik kısmı kaldı masallah.:)
Bir de blogu olmayan okuyuculardan mail alıyorum ki bunun mutlulugunu tarif edemem..

Pazartesi, Mart 24, 2008

küçük mavi ucak

Yetişin ucak kalkıyorrrrrrrrrrr : ) Örgülere ara verdim gibi gorunse de, ben sıkır sıkır örmeye devam ediyorum..





İşte karsınızda yeni oyuncagımız ucak. ..Aslında kırmızıdan yapmayı dusunmustum ama nedense son anda maviye gitti elim.. Nasıl olmus?

Pervanesi konusunda cok sanslı hissediyorum kendimi, ben nasil bunu egri büğrü örerim derken kendiliğinden egik, dalgalı bir hal aldı. Sanki donuyor,her an kalkısa hazır hissi veriyor:)

Bu arada eteğimin tegel işlemi bitti, sıra geldi dikişeee:) Farkettim de fermuar almamısım ben, annem gelse de ben de cıkıp alısveriş yapsam biraz :)

Pazar, Mart 23, 2008

fotografın dili olsa

1.Limonkabugukremalı milfoy tatlısı
2.Kakaolu fındıklı kek -kekte favorim-
3.Kesilmiş ve tegelleme asamasındaki yazlık etegim.
4.Projeler..
5.Okuyorum..
6.Demlenen ihlamur..
7.Mavi ve pembe organze kurdelalar..
8.Yeni oyuncak
9.Yeni dügme dikiş aletleri..

İste birkac günün özeti..

Hastalık felan derken bahar geldi.. İçim yeni seyler uretme istegiyle dolu ama kollarımda derman yok.. Biraz daha kendime gelmem lazım sanırım..

Etegimi birkac gecede bitirebilirim demiştim ya, suan tegel asamasında bekliyor. Bu arada dikişte en cok zaman alan, oyalayan, gıcık eden kısım burasıdır benim için.. Elim gitmiyor bir türlü ama bu postu yolladıktan sonra elime alacagım ins.

Bu arada biraz da kitap okumaya calısıyorum ,zaman bulmak oldukca zor olsa da..

Cumartesi, Mart 15, 2008

yazlık etek

Örnek,Burda magazine





Çiçekli kumastan bu etegi yapmaya karar verdim. Belden robalı ve 4-5 parcadan olsan bir etek. Normalde kadife kumastan yapılmıs ama ben tiril tiril yeni kumasımdan yapacagım..







Bir gun patronu aktarsam bir gun kesip tegellesem bir iki gunde diksem,bir hafta da hallolr insallah. Bu işlemlerin hepsini ZEnin uyku saatine denk getirerek yapacagım tabii..



Yaklasık 3 senedir dikiş makinem var. Basit bir sey, düz zikzak dikiş yapan, ilik acan gerigeri dikebilen basit bir singer.



Kendi basıma dikmeyi öğrendim,Brda dergileri en yakın dostum oldu.. Elbise etek ve ceket diktim kendime.. İlk zamanlar daha hevesliydim,şimdilerde malum sebeplerden pek elime alamıyorum makinemi..

Ama yavastan baslıyacagım artık..




Bir de bu elbiseye bayıldım. (evo , sunnet dugunu için model arıyordun ya, nasıl? ) Tabii bunu giymek için bu hatun gibi incecik olmak lazım,ben gobek kısmında sorun yasayacagımdan iç geçirerek bakmaya devam edeceğimm,, böhüüüü

Çarşamba, Mart 12, 2008

yeni yeni

Yeni kumaslar.. Habire alıyorum da henuz dikme kısmına gecemedim:) Su cicekli olandan fildir fildir bir yaz etegi istiyorum.. Ortadaki koyu renkli ketenden yapacaklaırm supriz:) Parlak kumastan ise dugunluk bayramlık sık bir ceket istiyorum..

Örgü işi hız kesmiyor tabii, bir ucak var gundemimizde.. Neye benzeyecek bilemiyorum, uyduruyorum bişiler:)

Pazartesi, Mart 10, 2008

..bi bip ,bi bop..



"Ben el emegi göz nuru bir robotum. Ve sahibim İbrahim Berk'e kavusmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi robot :)




Anteni totodan cıkan bir jipin arka parçasıydı, boyle daha cok ise yaradı. Sıkıca diktim insallah kopup sorun yaratmaz. Ördüğüm oyuncaklara boncuktan gozler dikmek istiyorum ama sahipleri cocuklar oldugundan o boncukların heran agızlarına gidebileceği ihtimali yuzunden, agız goz burunu mecburen iplikten yapıyorum. Robottoki bu anten ip olmayan ilk sey,umarım sorunsuz oynar İbi..


Evet, bu İbinin robotu.. Güle güle kullan İbicim.

Cumartesi, Mart 08, 2008

kırtasiye,cok yasa!




Cuma gunu esekciği kargoya vermek ve kafamda epeydir almayı tasarladıgım seyleri almak icin dısarı cıktım. Kızımı uyuttum annemi de basına diktim. Kardesimle beraber gezdik.




İlk önce kargo işimizi hallettik sonra kırtasiyeleri dolanmaya basladık.. Farkettim de ben kırtasiye alışverişini,içinde gezmeyi ,kalemleri kartonları stickerlei tek tek incelemeyi özlemişim..


Tam da istediğim gibi stickler bulamasam da begendiklerimden birkac ornek aldım. Aslında "thank you" yazan sevimli stickler bakıyordum. Sattıgım tum guzellikleri paketlerken o stickerlardan uzerlerine koymak için.. Bir de oyuncaklarımı kutularda yollamak için kutu bakındım ama yoktu,ben de karton aldım belki beceripte kendim yapabilirim diye..


Herseyin(örülmelerinden, paketlenip kargolanmasına kadar) cok guzel,orjinal ve butik olmasını istiyorum...



Kırtasiye alışverişinden sonra kumascılara gectik, buraya gelmeylide yıllar olmus sanki.. Cidden cok ucuza kumaslar vardı. Ben kendime bir gomleklik(poplin), bir de eteklik(kanvas) bu kumasları aldım. Aslında aklımda cicekli seyler vardı ama dukkan dukkan gezerken ,hepsine bakalım derken aksam olmus ben hala o cicekli kumaslardan almamısım. Ze uyanmadan doneyim diye tekrar dolanmadım,baska sefere bıraktım cicekli kumasları..


Bir de bumaslardan artan olursa ev ayakkabısı yapıcam ,içi beyazlıdan dısı kanvasdan olucak. Cok tatlı olacagını dusunuyorum. Üzerine kırmızılı bişiler işlerim, ımmm nefis:)

Ha bir de, su an bir robot ormekteyim. Robotun antenini totodan cıkan bir oyuncaktan yuruttum, bazen kendime sasırıyorum nerden aklıma geliyor bu seyler diye..

Perşembe, Mart 06, 2008

hadi oyun oynayalım!

Çıngıraklı kapliş. Daha janjanlı bir yesil kullanarak, diğer kapliş modelinden bir tane daha yaptım. Almak isterseniz buradan ulasabilirsiniz.





İşte bir cıngıraklı oyuncak daha.. Ben cok sevdim kusu,gözlere bak! yerim seni:)) Kuşu satınalmak için tıklayınız.




Ve son oyuncagımız kucuk sıpa,esekcik..




Satısa baslamıs bulunmaktayım,Rabbim utandırmasın. Eğer bu eşekciği almak isterseniz, buradan ulasabilirsiniz, dicektim ki arkadasım acılısı yaptı ve ilk oyuncagımızı aldı.

Salı, Mart 04, 2008

working hard...

Arastırıyorum, ciziyorum deniyorum söküp bastan yapıyorum.. Kısacası cok calısıyorum denebilir.. Şimdilik iki tane cıngırak tamamladım, kaplis ve bir kus. Kaplişi hatırlarsınız biraz daha acık renk bir yesille denedim fena olmadı. Kus ise yeni bir urun, gagasına bayıldım:)

Su an bitmeye yakın bir esek var ki,ona bayıldım resmen. Aynı seyi tekrar tekrar yapmaktan sıkılmayan biri olsaydım,rengarenk esekler yapardım heralde..

Elim hızlıdır ama 15 aylık bir bebekle, ve enerjisini sonuna kadar kullanmaktan cekinmeyen bir bebekle elişi yapmak cidden zor. Bazen sadece ona odaklanmamı istiyor ve elimdeki kitap ya da elişini cekiştirip duruyor. Kendimi rahatlatan bu aktivitelerin kısıtlanması benim icin sinirbozucu oluyor bazen ama burda cocugum tabiiki benim eglenceliklerimden daha onemli..

Kendime bir zaman yonetimi cizelgesi olustursam fena olmaz. Verimli calısacagım anlar belli,Ze'nin uyudugu zamanlar, bu da oglen takriben 1-2 saat, gece -sabah 9a kadar- .. Aslında öğlen onunla uyuyup gece ve sabah namazı sonrasını kendime ayırabilirim.. Tam da kestiremiyorum bir kac gun deneyip,sonra ortaya bir cizelge cıkarırırm artık..

Bugun yine işleme ve oyuncaklar için ipler aldım.. Pek heyecanlıyım, her yeni ip ya da gordugum fikir beni heyecanlandırıyor ve bir an once yapıp bitirmek ve "işte bu " diye paylaşmak istiyorum..

Hazır prensesim uyumussen gidip biraz calısayım -gerci lo.st4 - epi.sode 5i tekrar izlesem de fena olmazdı:))

Pazar, Mart 02, 2008

isleme-ya da her ne ise .

Severek aldıgım kasnagımı kullandım bu haftasonu.. İlk işlememi yapmanın hazzını da anlatamam.

Zeynep Erva'nin duz beyaz bir bluzunu kullandım.. Ne işleyebilirim diye epeyce arastırdım ama sonunda basit bir sey yapmaya karar verdim. Tamamen doğaçlama oldu yani..

Bluz biraz elastik yapıya sahip oldugundan islemede biraz zorlandım.. Ama sonuctan memnunum:)