Cuma, Temmuz 10, 2009
Revani
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt - evde yokmus:) 1/2 s.b süt kullandım
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik -irmigi cok olsun dedim 1.5 s.b kullandım siz denemeyin:)
1 su bardağı toz şeker
Kabartma tozu
Limon kabğu rendesi-kullanmadim
extra: ceviz
Şerbeti İçin
5 su bardağı su -3 s.b su
4 su bardağı toz şeker-2s.b seker
Yarım limon suyu
Yapılışı
Şerbetini kaynatın.
Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
Tarifi buradan aldım.
Az önce ilk dilimi sade,ikinciy dondurma ile hüplettim:)) Revaniye bayılırım,daha dogrusu irmikli tatlıları cok severim..
Akşam arkadasıma yemege davetliyiz.
Ctesi annemlerdeyiz.
Pazar günü de kayınvalidemleri agırlayacagız...
Bir arada siparişlerimi bitirmem lazım, şimdiden 8 elma oldu bile :)) 10 mantar, 2 elma kaldı.. Aslında dun aksam elmaları bitirirdim ama elyafım bitti..
Bizden haberler böyle..
Herkese iyi haftasonları...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
kolay gelsin sana sabahnur)...
Revaniyi ben de çok severim, tarifini bilmiyordum ben de deneyeyim.
Yorum Gönder