Sayfalar

Cumartesi, Mart 15, 2008

yazlık etek

Örnek,Burda magazine





Çiçekli kumastan bu etegi yapmaya karar verdim. Belden robalı ve 4-5 parcadan olsan bir etek. Normalde kadife kumastan yapılmıs ama ben tiril tiril yeni kumasımdan yapacagım..







Bir gun patronu aktarsam bir gun kesip tegellesem bir iki gunde diksem,bir hafta da hallolr insallah. Bu işlemlerin hepsini ZEnin uyku saatine denk getirerek yapacagım tabii..



Yaklasık 3 senedir dikiş makinem var. Basit bir sey, düz zikzak dikiş yapan, ilik acan gerigeri dikebilen basit bir singer.



Kendi basıma dikmeyi öğrendim,Brda dergileri en yakın dostum oldu.. Elbise etek ve ceket diktim kendime.. İlk zamanlar daha hevesliydim,şimdilerde malum sebeplerden pek elime alamıyorum makinemi..

Ama yavastan baslıyacagım artık..




Bir de bu elbiseye bayıldım. (evo , sunnet dugunu için model arıyordun ya, nasıl? ) Tabii bunu giymek için bu hatun gibi incecik olmak lazım,ben gobek kısmında sorun yasayacagımdan iç geçirerek bakmaya devam edeceğimm,, böhüüüü

8 yorum:

sühendan dedi ki...

Bir haftanın çabucak geçmesini ve senin kumaştan dikilmiş eteğini görmeyi iple çekiyorum.Siz diktikçe ben yapmış gibi seviniyorum.

Eee blog arkadaşında pişer bize de düşer:)

Bu hareketli Ze. nin peşinde koşturmaktan yakında göbek falan kalmaz Sabahnur...:)

KeLeBeK dedi ki...

ya sabahnurcum yaaa walla zaten bir makine alma ve dikiş öğrenme konusunda kendimi zor tutuyorum sen de tuz biber oluyorsun üstüne ama amaa olmass ki :(

evo dedi ki...

iki model de cok hosmus sabahnur.etegin nasil olucak bekliyorum asamalari da fotografla :)elbise cok guzel birkac degisiklik yaparak dugune uygun hale getirebiliriz tesekkur ederim dusundugun icin :)

AYSUN dedi ki...

Güzel etekmiş:) Benim ablam harikadır dikiş konusunda... Vitrinde görür, evde kalıp çıkarır ve hemen diker. 1 gecede manto dikmişliği vardır. Allah bana böyle bir yetenek vermemiş maalesef:( Keşke biraz ona benzeseydim...

Kuaybe dedi ki...

Ben de etek için sabırsızlananlardanım :))

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

eteği merakla bekliyorum.
dualarıma dikiş yeteneğini de eklesemmi acep :D
bu arada ikinci model de güzelmiş...

gunlukcugum dedi ki...

sabahnur degil artik ismin artik sana hep hamarat anne deyecegim)masallah.etek modeli cok gusel icindeki renkten en altta veya bel kismina kurdele dik cok seker duru.kurdelali eteklere bayiliyoruum)kolay gelsin ze hanimada bol uykular diliyorum)

Fosi dedi ki...

merhaba tekrar.blogu olmayanlardan yorum almaktan daha çok mutlu olduğunu yazmışşın,katılıyorum sana,sırf onların sitelerine gidilsin diye ezberden yorum yazanları sevimli bulmuyorum.
esasa gelirsek...
bende burdalardan dikiş dikiyorum ve o ikinci resimdeki elbiseyi 1 gecede kot kumaştan diktim,bendede hamilelikten kalma bir göbiş var ve hiçte kötü durmadı,tavsiye ederim yani,çok beğendiğim ve göbişim olduğu için hep erteliyordum,evde kendim giyerim diye başladım işe vee artık heryerde giyiyorum,(yalnız boyu tamamen uzattım ve kollarını daha kısa yaptım,kumaşım o kadarına yetti çünkü.)