İrmik helvası,sevdiğim tek helvadır. Pul pul olanını severim ama,un helvası gibi kalıba dokulup kesilip yenilenini değil... Evliliğimin ilk yılıydı ,ilk irmik helvası denemem.. Biraz fazla yapmıştım,iş arkadaşlarım ve müdürüme de ikram etmiştim ertesi gün.. Helvayı yiyen müdür, "işte budur, irmik helvası boyle pulpul olur" demişti, pek sevinmiştim.. O tarifi hangi siteden aldım,sonra nereye koydum anımsamıyorum.. Nasıl yaptığımı da anımsamıyorum.. Devletsahın yayınladıgı fotograf istediğim irmik hekvasına yakın bir görüntü veriyordu,onun ölçülerinde değilde kendi kafamdan hazırladım. İstediğime yakın sonuç aldım diyebilirim:)
1,5 s.b irmik
100 gr. tereyağ
1 çorba kaşığı çam fıstığı
kavrulur. (Fıstıkların rengi dönünce,kavrulma işleminin bittiğini anlarız.)
Diğer yandan;
1 s.b su
1 s.b süt
kaynatılır.
Kavurma işlemi bitince,kaynamış sulu karışım irmiklerin üzerine dökülür.
Süt çekilene kadar,kapağı kapalı şekilde demlenir.
1 s.b şeker ,katılıp,bir güzel harmanlanır ve 10-15 dk kadar demlendirilir.
Yanında dondurma ile çok lezzetli oluyor.
Orjinal tarif Devletşah'tan..
9 yorum:
Irmik istiyorum, sonra birde bana boyle dane dane irmik helvasi yapacak bir arkadas istiyorummm...
canım benim oralarda irmik yok mu? üzüldüm yaf, o halde hepsi sana gelsin bu helvanın:)
iyi bayramlaaaaaar.....
ben de oyle severim bir de bol fıstıklı olacak....sevgilerimizle..iyi bayramlar
Hehe ben hazır olandan alıyorum beş dakikada yapıp afiyetle yiyorum:P Çok hazırcı gördüm kendimi...
Dün aksam senin tarifinden irmik helvasını denedim,süper oldu eşim bayıldı:)
Bir kaç defa yapmıştım ama çok iyi tutturamamıştım.Bu çok güzel oldu..
Senin verdiğin tarifler çok pratik oluyor kafama uyuyor.. bugun de milföylü bageti deniyecem inş:)
Tariflerin devamını beklerim..
Bende denedim bu helvayi ama iyi tutturamadim sanirim pek begenmedim sonucu.
Yemesini cok severim ama iyi yapan biri olsada cagirsa beni :D
SImdiden iyi tatli bir bayram diliyorum.
fullhouse, size de iyi bayramlar..
c.c,iyi bayramlarrr:)
aysun,tembel gördüm seni:)) afiyet olsun,tadı hazır olmayana benziyprdur heralde:)
esra, cok sevindim tutmasına:) afiyet bal şeker olsun..
kelebekgibi,atladıgın bir yer olmasın! demlendirmek ve iyi ce harmanlamak önemli..
Ay nasıl canım çekti şimdi, şu ekrandan çekip alıp yeniliverecek teknoloji ne zaman gelecek acep :)
Yorum Gönder