Perşembe, Ekim 23, 2008

patatesli milföy börek




Dün,büyük bir hevesle bir sürü patates haşladım,aklımda yarım yamalak bir patatesli-peynirli börek tarifi vardı.. Ama buzdolabını açtığımda 5 yufka yerine 1 yufka bulunca,tüm hevesim kaçtı..

Patateslerin bir kısmını biraz salca,biraz peynir,biraz tereyag ile kariştirip,buzluktaki milföylerle pişirdim.. Artan patatesleri de soğan salça ile akşama kavurdum.. Annem yapardı bundan,bense hiç yapmamıştım.. Bir çeşit daha yemek oldu masada,gerçi içinde et olmadıgından eşim pek yemekten saymadı:)

8 yorum:

uçan talhanın annesi dedi ki...

of of of. patatesin her türlüsüne bayılırım. hele şu börek içini çok severim. bence de normal bir yemek sayılmalı :D

mer dedi ki...

eline sağlık.
patatesleri küp küp doğrayıp soğanlara kavuruz bizde. pek severiz. fakir ciğeri deriz. olsa da yesem hatta.

bu yorum şeysi değişmişmiş. hoş olmuş. normal bişi mi bu yoksa uzun işlemler mi gerekiyor ? :)

Ayşe dedi ki...

patatesin herturune bende bayilirim,mmmhhh benim icin kesinlikle ana yemektir hepside... ellerine saglik...

en son ramazanda sahurda birkac kez yaptim patates kavurmasini, cok guzel oluyor ;)

eslem dedi ki...

patates kavurması yanında turşu .. kışın ikindi çayında ne güzel yenir :))

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

patatesi biz sanirim irkca seviyoruz.))herseyi guzel.ellerine saglik..

Cocukla Cocuk dedi ki...

O patates kavurmayı annemde yapardı çok sık, iyi aklıma getirdin. Ellerine sağlık

♥ Craft Woman ♥ dedi ki...

Eline sağlık çok leziz görünüyor canım.

Sabahnur dedi ki...

uta,heheh en temel besin zaten bu patates:)

mer,biraz da salca dimi,cok leziz olmustu..

yorum seysi,bilmiyorum ki normal görünüyor ben de:)

ayse,benden baska herkes yapıyormus meger:)

esleeem,sen demi biliyon:))

emine,kaldıgım yurdun yemekhanesine patatesin yararlarını asmışlardı,cok sık cıkardıda:)) ırkca severiz evet:)

c.c, herkes bu pratik tarifi biliyormus demek,nedense aklıma yıllar sonra geldi benim daha sık yapayım artık..

c.w,hosgeldin öncelikle,tesekkur ederim:)