Pazar, Kasım 02, 2008

Arnavut Ciğeri



Yarım kilo ciger( kusbası dogratın aldiginiz yere)
1 t.kaşıgı sirke
1/2 ç.kaşığı karbonat
1 avuç kadar un
2 sivri biber
2 patates

Ciğerleri YIKAMADAN kullanacağız.-pişince sert olmasın diye-
Temiz bir kagit yada gazete ustune serin,uzerine 1 tatlı kasigi sirke dolastırın(bu kokusunu gideriyor).
Diger bir kagıtta bir avuc kadar unu,yarim cay kasigi karbonatla harmanlayın(Bu da yumusatma teknigi).
Sonra cigerleri una bulayın ve kızgın yaga atin,cok sıkışık olmasin. Pisme suresi asla uzamasin attıktan sonra 3 dk yı gecmesin.En onemli puf noktası budur.

Cigerin tazeligiyle degil fazla pisirmeden ciger sert olur kesinlikle. Ayrı yerde kup kare dogradıgınız patatesleri kızartın.
Yeşil biberleri doğrayın, Ciger ve patateslerle karın,ustune pul biber ve kekik bolca serpin tuzuda bu esnada koyun.
Tuzu asla onceden koymayın bu da sertlıge sebep olur.

Yanına da kuru soğanı piyazlık doğradım, sumak tuz ve limonla ovdum,biraz da maydonoz kattım,pek leziz oldu..

bu tarifi, tarif defterinden deniz488 hanımdan alıp uyguladım. Biz çok sevdik,ciğerin yıkanmamasına biraz taktık ama kıymayı da yıkamıyoruz değil mi?!

19 yorum:

uragan dedi ki...

yerken ciğerin kokusu oluyor mu peki, sirke alır demişsin ya hani. ben ciğeri hiç yiyemiyorum da kokusundan ötürü.

Sabahnur dedi ki...

olmadı uragan,istersen sirke miktarını biraz daha arttırırsın yaparken,işi garantiye alırsın:)

firdevs dedi ki...

ben pek ciger sevmem , belki bu tarif sayesinde aramizda ki buzlar erir :)

firdevs dedi ki...

bir de ben cok az pismesine taktim :p ben etleri hep duduklu tencerede pisiririm :)

Sabahnur dedi ki...

firdevs,ciğer et gibi geç pişmez ki! bu tarife göre bir kere dene bence:)

serrose dedi ki...

ee afiyet olsun

Sabahnur dedi ki...

gel beraber olsun:)

serrose dedi ki...

Bilmem neden yorumuma cevabini okuyunca su gecti aklimdan~~~~

Bu kadar yurekten cagirma benii
bir gece ansizin gelebilirimmm
hemde mavi boncuk filmindeki korodan
:)

Ayşe dedi ki...

ay ay ayyy ciger severim beeen...
ama bir tane bile puf nokta bilmiyodum, kafama esdigi gibi pisiriyordum. Bu onerilerine uyarak pisircem mutlaka! sagolasin sabahnur...

((Y*A*S*E*M*i*N)) dedi ki...

Bayılırım ciğere:)

serenity dedi ki...

yummy' çok güzel görünüyor denemeli :)
teşekkürler hamaratannecim :)

yeşim dedi ki...

çok severimmm

ellerine sağlık
sevgilerr

firdevs dedi ki...

yok benim taktigim konu tam az pismis etin sagliga zararli olmasi :p

ara sira yersek bisey olmaz galiba :))

♥ Craft Woman ♥ dedi ki...

Annem bayılır ben sevmem :) sadece kokusu güzel pişerken birde kereviz yiyemem ne kılım değil mi canım

hatice dedi ki...

Çok severiimm :)

Sabahnur dedi ki...

serrose, ay bayılırım o tarz filmlere:))

ayşe,dene bakalım tadı farkedecek mi? haber verirsin artık:)

yasemin,aynen:)

afiyetolsun serenitycim:)

yeşim,tşkler canım:)

firdevs,arada sırada olmaz bişi ya, caktırma:))

c.w.cim,ben sana bir de kereviz salatası tarifi vereyim bak nasıl yiyorsun yediginin kereviz oldugunu bile unutursun:) hem kereviz ve ciger riskli yemekler,sevmeyen de coktur eminim:)

hatice,pek leziz bir yemektir :)

Ayşe dedi ki...

sabahnur, senin bu yazini unutmusum ben, simdi ciger pisircem, hemen google dan arama yaptim ve senin blgu gorunce oyle sevindim ki:) hemen kollari siviyor ve yapiyorum ;) sagolasin canim...

Ayşe dedi ki...

muhteseeeem olduuuuu ;)

Sabahnur dedi ki...

Afiyet olsun canım:)