Pazar, Kasım 02, 2008
Arnavut Ciğeri
Yarım kilo ciger( kusbası dogratın aldiginiz yere)
1 t.kaşıgı sirke
1/2 ç.kaşığı karbonat
1 avuç kadar un
2 sivri biber
2 patates
Ciğerleri YIKAMADAN kullanacağız.-pişince sert olmasın diye-
Temiz bir kagit yada gazete ustune serin,uzerine 1 tatlı kasigi sirke dolastırın(bu kokusunu gideriyor).
Diger bir kagıtta bir avuc kadar unu,yarim cay kasigi karbonatla harmanlayın(Bu da yumusatma teknigi).
Sonra cigerleri una bulayın ve kızgın yaga atin,cok sıkışık olmasin. Pisme suresi asla uzamasin attıktan sonra 3 dk yı gecmesin.En onemli puf noktası budur.
Cigerin tazeligiyle degil fazla pisirmeden ciger sert olur kesinlikle. Ayrı yerde kup kare dogradıgınız patatesleri kızartın.
Yeşil biberleri doğrayın, Ciger ve patateslerle karın,ustune pul biber ve kekik bolca serpin tuzuda bu esnada koyun.
Tuzu asla onceden koymayın bu da sertlıge sebep olur.
Yanına da kuru soğanı piyazlık doğradım, sumak tuz ve limonla ovdum,biraz da maydonoz kattım,pek leziz oldu..
bu tarifi, tarif defterinden deniz488 hanımdan alıp uyguladım. Biz çok sevdik,ciğerin yıkanmamasına biraz taktık ama kıymayı da yıkamıyoruz değil mi?!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
19 yorum:
yerken ciğerin kokusu oluyor mu peki, sirke alır demişsin ya hani. ben ciğeri hiç yiyemiyorum da kokusundan ötürü.
olmadı uragan,istersen sirke miktarını biraz daha arttırırsın yaparken,işi garantiye alırsın:)
ben pek ciger sevmem , belki bu tarif sayesinde aramizda ki buzlar erir :)
bir de ben cok az pismesine taktim :p ben etleri hep duduklu tencerede pisiririm :)
firdevs,ciğer et gibi geç pişmez ki! bu tarife göre bir kere dene bence:)
ee afiyet olsun
gel beraber olsun:)
Bilmem neden yorumuma cevabini okuyunca su gecti aklimdan~~~~
Bu kadar yurekten cagirma benii
bir gece ansizin gelebilirimmm
hemde mavi boncuk filmindeki korodan
:)
ay ay ayyy ciger severim beeen...
ama bir tane bile puf nokta bilmiyodum, kafama esdigi gibi pisiriyordum. Bu onerilerine uyarak pisircem mutlaka! sagolasin sabahnur...
Bayılırım ciğere:)
yummy' çok güzel görünüyor denemeli :)
teşekkürler hamaratannecim :)
çok severimmm
ellerine sağlık
sevgilerr
yok benim taktigim konu tam az pismis etin sagliga zararli olmasi :p
ara sira yersek bisey olmaz galiba :))
Annem bayılır ben sevmem :) sadece kokusu güzel pişerken birde kereviz yiyemem ne kılım değil mi canım
Çok severiimm :)
serrose, ay bayılırım o tarz filmlere:))
ayşe,dene bakalım tadı farkedecek mi? haber verirsin artık:)
yasemin,aynen:)
afiyetolsun serenitycim:)
yeşim,tşkler canım:)
firdevs,arada sırada olmaz bişi ya, caktırma:))
c.w.cim,ben sana bir de kereviz salatası tarifi vereyim bak nasıl yiyorsun yediginin kereviz oldugunu bile unutursun:) hem kereviz ve ciger riskli yemekler,sevmeyen de coktur eminim:)
hatice,pek leziz bir yemektir :)
sabahnur, senin bu yazini unutmusum ben, simdi ciger pisircem, hemen google dan arama yaptim ve senin blgu gorunce oyle sevindim ki:) hemen kollari siviyor ve yapiyorum ;) sagolasin canim...
muhteseeeem olduuuuu ;)
Afiyet olsun canım:)
Yorum Gönder