Tarif Sevgili MPden..
4 yufka
250 gram kemiksiz tavuk eti( kalça gögüs karışık ve julyen doğranmış olsun)
1.5 paket cig krema
1-2 yemek kasıgı Köri baharatı (damak zevkine göre arttırılabilir)
Biraz soya sosu
Tuz, karabiber, kırmızı biber.
2 şişe maden suyu
Yarım paketten biraz fazla eritilmiş tereyağ. (140 gr falan)
Bir - bir buçuk bardak galeta unu.
Öncelikle tavuğu biraz yağda soteleyerek pişirin, piştikten sonra tuzunu karabiberini kırmızı biberini ve fazla olmamasına dikkat ederek soya sosunu ekleyin, karıştırın ve bu aşamada kremayı ekleyin.
Kremasını ekledikten hemen sonra köri baharatını ekleyip ıyıce karıstırın ve kısık ateşte özleşmesini bekleyin. Çok fazla tutarsanız krema kesilir, buna dikkat edin. Soğumasını bekleyin.
Kremasını ekledikten hemen sonra köri baharatını ekleyip ıyıce karıstırın ve kısık ateşte özleşmesini bekleyin. Çok fazla tutarsanız krema kesilir, buna dikkat edin. Soğumasını bekleyin.
Eritilmiş tereyağına, maden sularını ekleyin.
Yufkaların birini masaya serin, üstüne sodalı tereyağlı karışımdan sürüp ve hemen üstüne ikinci yufkayı yayın. Sigara böreği yapar gibi sekize bölüp ve geniş yerlerine tavuklu içten koyup geniş geniş sarın.
Sardığınız börekleri önce sodalı tereyağlı karışıma batırın iyice, sonra etrafını galeta ununa bulayın. Kalan iki yufkaya da aynı işlemleri yapın.. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Ben bu tarifin yarısını yapıyorum genelde. 8 böreğim oluyor,kalabalık misafir grubu için ise yukardaki ölçüler ideal.
Bon Apetit!:)
Sardığınız börekleri önce sodalı tereyağlı karışıma batırın iyice, sonra etrafını galeta ununa bulayın. Kalan iki yufkaya da aynı işlemleri yapın.. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Ben bu tarifin yarısını yapıyorum genelde. 8 böreğim oluyor,kalabalık misafir grubu için ise yukardaki ölçüler ideal.
Bon Apetit!:)
8 yorum:
ama ben seni sobeledimmm
ellerine saglik :)
hamarat anne, zaten o tofeeli hurmalı şeye de bitmiştim, buna da aynı şekilde bayıldım. bir de yesem ne olurum bilemiyorum :)
Hımm bu orada yediğimiz börek di mi? Harikaydı gerçekten.. Ben de deneyeyim inşaallah..
mmm nefis gözüküyor, ellerine sağlıkk :)) bir gün bu güzel tatlardan tatmayı diliyorumm ;)
Ellerine sağlık Hamarat anne.
Bu arada isminin hakkını veriyorsun:)
Çok güzel gözüküyor.
Başarılar
serrose,yanıtladım canım:)
huysuz,sağol canım benim bigun beraber yeriz inş.:)
kuaybe,o kıyma,havuc kabak ve kusüzümlüydğ ama yapılışı aynıydı..
yalancı sarıyer böreği diye yazmıştım onu.
sahika,inş.:) yalnız yapim de çağırim demek yok,ne iş:p!:))
elif,est. her anne gibi yapıyorum işte bişiler,hamaratlık işin esprisi:)
hehe, çok akıllısın hamaratcım, kızın kime çekmiş belli oldu :)))
ben senin gibi yapabilir miyim güzelim, ondan yani, ama gel buyur çok sevinirim :))
sanırım börek yapamadan yerim ben soyalı körili tavukları :))
Yorum Gönder