Sayfalar

Pazar, Kasım 30, 2008

kavanozun dibinde kalan,bal ve receli bu sekilde sonuna kadar akıtabiliyorum. biraz zaman alıcı bir yol..

bunun daha pratik bir yolu var mı?

15 yorum:

AsYa dedi ki...

reçel dökülmüş örtüye...ah ahh:)

Hamarat Anne dedi ki...

:) ya pratiğini sorduk işte,beceremiyoruz:))

sühendan dedi ki...

Ben kaşıkla iyice sıyırıyorum.Eğer buzdolabından çıkmışsa daha zor oluyor sıyırmak ama dışarıda sıcak bir yerdeyse kolay oluyor.

KelebekGibi dedi ki...

Bence kasikla rahatlikla alirsin dibindekileri yani bir yöntemi mi oluyorki bende sasirdim simdi :P

serrose dedi ki...

ben hic anlamam :)

Yelda dedi ki...

bizde reçeller asla buzdolabına konmaz kahvaltıda reçelliklere konulur içlerine birer kaşık
kalan tekrar kavanozlarına. Kavanozlarda dışarda olduğu içiin kaşıkla rahatlıkla sıyrılabiliyor
Sevgilerr

Hobiriks dedi ki...

ben dibine su koyuyorum çalkalayıp şerbet yapıp içiyorum :)
hatice

Karen Hanim dedi ki...

Çok güzel bir yontem kullanıyorsunuz, bence!

KeLeBeK dedi ki...

ben de haticenin fikrini söyleyecektim
azıcık sıcak su koyup calkalarsan bence tadı ZEnin bile cok hosuna gidecektir
küçükken babam yogurt yediğimiz kaselerin dibine yapardı bu işlemi, ablamla kapışırdık o suyu içmek için...

Suzan dedi ki...

Masa örtüsüne de dökülmüş, iş çıktı size.

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Önemli bir konu, bendeniz hiçbirşey israf olmasın isterim çünkü.

Kaşıkla sıyırırım dibini.

Bakalım yeni bir yöntem çıkacak mı?

Senin yöntem de güzel.

gunlukcugum dedi ki...

hobiriksin yontemi en pratik galiba sabahnur)

KEO dedi ki...

ılık su, ılık süt veya ıhlamur koyup çalkalar ve içerim ben:)hobiriks gibi:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

reçeli sulandırıp şerbet gibi içiyorum. bal için daha kolay kızım ballı süt içtiğinden karıştırıyoruz sıcak sütle.

Derya kuzuları bunlar dedi ki...

bence bir parça ekmeğe çatalı batırın ve dibini iyice sıyırarak yiyin.ben hiç düşünmemiştim bunu:)şimdi aklıma geldi