Sayfalar

Perşembe, Eylül 18, 2008

iftarlar,birlik beraberlik

Ramazan ayı bereketiyle geldi,her haftasonu bir yerlerde ya da evimizde sevdiklerimizle iftar ediyoruz..

Gelen misafirlerime yaptığım ana yemeklerden, hasanpaşa köfte ve milföye sarılı piliç bagetleri tavsiye ederim. Genelde bonusları onlar topladılar.. Çorba olarak da mantar ve domates çorbaları.. Anlıyacağınız portakalağacı kurtarıcım oldu hep..

Bu ctesi bir akadasa davetliyiz,pazar ise kuzenlerimi ve evli kardesimi, kımetse ben ağırlayacağım.. Kuzenler evlenmeden önce,bende toplanır yatıya kalırlardı.. Çok eğlenceliydi o zamanlar,şimdi öyle bir şey mümkün olmasa da yemekte eşlerimizle beraber toplanabiliyoruz.. Akrabalık,aile bağları çok önemli..Hele de böyle özel bir ayda,iyice pekişiyor..
Allah nicelerine ulaşmamızı nasip etsin inş.


Şu sıralar yeni bir oyuncak üzerinde çalışıyorum,detayları kaldı.. Zaten zor olan detayları .. :) Yakında burada olcak inş.

7 yorum:

Esra dedi ki...

milföye sarılı piliç bagetlerın tarifi nasıl oluyor?aslında tarifi yoktur adı üstünde de bir puf noktası var mıdır yani:)bir de resimlerini çekseydin keşke:)

Hamarat Anne dedi ki...

püfü felan yok Esracım. Bagetleri haslıyorsun. Sonra yumusamış milföylere sarıp ,üzerine yumurta sarısı sürüyor fırına veriyorsun. Bir de milföyleri etli kısıma sarıyorsun,kemikli kısımlara alimunyum folyo sarıyorsun ki,çirkin durmasın.. keske foto cekseymişim,unuttum o telaşede,ama bu haftasonu yapmayı dusunuyorum tekrar,o zaman cekerim inş.

gunlukcugum dedi ki...

domates corbasi denedigim en guzel domates corbasi tarifiydi)sik sik yapiyorum.muhabbetli bol neseli iftar sofralariniz olur insallah hep.

AYSUN dedi ki...

Hasanpaşa annemin her ramazanda bizi iftara aldığında yaptığı yemek:P O kadar lezzetli yapar ki annecim:) Ben de portakal ağacı tariflerini kullanıyorum. Maalesef hafta içi full çalışınca hafta sonunda gidebiliyoruz iftarlara...

Cocukla Cocuk dedi ki...

iftar sofraları eş dostla birlikte daha da güzelleşiyor...menü güzel gerçekten...sevgiler

Hamarat Anne dedi ki...

eminecim,amin canım.. uzerine de rende kaşar, ımmmm:)

aysun, benim annemde patlıcana sarılısından yapar hep:)) çalışınca zor be Aysun,ama bazen keske calıssaydım diyorum:)

c.c,cok haklısın,gelenek ve göreneklerimiz ne kadar da güzel değil mi? sevgiler

Ayşe dedi ki...

Yazdigin gun milfoye sarili bagetlere pek ozendim, nette iyice arastirdim ve kendimce bi tarif olusturdum. Bagetleri sogan-sarimsak biraz salca ve baharatlarla kavrulmus sosa batirip sonra milfoylere sarmak mesela, sonra yumurta surerken yine baharatli sosla karistirip surmek..ama dedim sonra bu seferde milfoyler hamurlasir da guzel olmaz mi?? malzemeleri hazir ettigim halde deneyemedim o gun. en iyisi senin yaptigin gibi yapayim, olmazsa denemelik bir-iki de ondan yapayim...

Sabahnur az kaldi, gidiyor malesef..ne cabuk gecti degil mi? :((